Portofoliu

FormareMedicala.ro

Un portal de educatie medicala continua si informare, lasat in 2011, in parteneriat cu SNMF. … citeste mai mult

Umbalk.ro

Portalul www.umbalk.ro este dedicat educației medicale continue a medicilor de diverse specialități … citeste mai mult

EduAsistent.ro

Un portal de educatie medicala online, dezvoltat in parteneriat cu OAMGMAMR Bucuresti. … citeste mai mult

CardioPortal.ro

Portalul Societatii Romane de Cardiologie, dedicate atat comunicarii si informarii organizationale, studiului online … citeste mai mult

Vezi mai multe proiecte de e-learning si comunicare ...

AteliereMedicale.ro

Simpozioane si webinarii online … citeste mai mult

FormareMedicala.ro

Webinarii, dezbateri profesionale … citeste mai mult

Sesiunea Grupurilor de Lucru SNMF Diabet / NefroMF Eveniment ONLINE 6 EMC

Cuvant introductiv

Dr. Dina Mergeani (Presedinte SNMF, coordonator al Grupului NefroMF):

Dragi colegi,

Ne bucuram sa incepem anul cu vesti foarte bune: SNMF lanseaza o noua serie de evenimente cu si pentru medici de familie!

Meseria noastra si pasiunea noastra este speciala si unica, de aceea am creat Sesiunile Grupurilor de Lucru ale SNMF, unde colegi medici de familie dezbat impreuna cu dumneavoastra teme de actualitate, specifice medicinei de familie.

Intr-o continua transformare din punct de vedere profesional si legislativ in contextul unei pandemii cum nu am mai trait si care modifica esential relatiile interumane, trebuie sa ne adaptam, sa evoluam, sa ne gestionam stresul si sa prosperam. Pentru aceasta va invitam sa ne fiti alaturi in cadrul acerstor sesiuni stiintifice realizate de Grupurile de Lucru.

Initiem seria acestor evenimente cu Sesiunea Grupurilor de Lucru Diabet, Nutritie si Boli metabolice / NefroMF, pe data de 25 Ianuarie 2022, cand va invitam la ora 13:30 la un eveniment creditat EMC cu durata de 6 ore.

Dr. Daciana Toma (Secretar SNMF, coordonator al Grupului Diabet, Nutritie si Boli Metabolice):

Suntem coplesiti de informatii despre COVID, insa povara pe care o poarta pacientii nostri cronici este poate mai grea decat cea a pacientilor cu afectiuni acute. In ultimii doi ani a fost nevoie sa invatam noi strategii pentru a ne ajuta pacientii cu boli cronice: cum sa ii depistam la timp, cum sa ne crestem eficienta astfel incat sa le asiguram un management corect al bolii in perioadele dintre valurile pandemice. In aceasta sesiune vom dezbate impreuna cateva directii importante pentru activitatea noastra atunci cand ne gandim la pacientul cu diabet: ultimele noutati stiintifice, aspecte legislative actuale.

Dr. Dina Mergeani – Presedinte SNMF, coordonator al Grupului NefroMF si Dr. Daciana Toma – Secretar SNMF, coordonator al Grupului Diabet, Nutritie si Boli metabolice va invita sa analizam impreuna ce avem de facut, cu ce probleme ne confruntam si sa gasim impreuna solutiile cele mai bune pentru pacientii nostri si pentru cabinetele noastre!

Va asteptam pe 25 Ianuarie!

PROGRAM STIINTIFIC
13.30 Malformațiile reno-urinare
Dr. Lavinia Toma, medic primar MF
13.55 Considerații diagnostice și terapeutice în nefrolitiaza la copil
Dr. Adrian Cicortaș. Medic primar MF
14.20 Nefrotoxicitatea în practica medicala
Dr. Narcisa Tănase, medic primar MF
14.40 Ce știm și ce nu știm despre nefropatia endemică balcanică
Dr. Cornelia Ștefan, medic primar MF
15.00 Relația bidirecțională între afecțiunile cronice și depresie
Dr. Dina Mergeani, medic formator MF
Pauză
15.30 – 15.45
15.45 Boala cronica de rinichi – o prioritate!
– Prevalenta, evaluarea riscului SCORED si importanta unui screening țintit in diagnosticul precoce si stadializarea BCR
Dr. Dina Mergeani, medic formator MF
– Principii de tratament in BCR la pacientul ca sau fără diabet zaharat din perspectiva recomandărilor actuale de ghid
Dr. Daciana Ioana Toma, medic formator MF
16.45 Piciorul diabetic în abordarea medicului de familie – ce putem face pentru a preveni amputația
Dr. Anca Bălan, medic formator MF
17.15 Neuropatia diabetică din perspectiva medicului de familie – diagnostic și tratament
Dr. Daciana Ioana Toma, medic formator MF
Pauză
17.45 – 18.00
18.00 Diabetul zaharat și stilul de viață
Dr. Dana-Ștefana Popescu, medic formator MF
18.30 Importanța controlului glicemic la pacienții cu Diabet zaharat în timpul pandemiei cu Covid-19
Dr. Daciana Ioana Toma, medic formator MF
19.00 Corelații ecografice morfo-funcționale în Boala cronică de rinichi
Dr. Mihai Iacob, medic formator MF
19.30 Monitorizarea Bolii cronice de rinichi în cabinetul medicului de familie
Dr. Răzvan Florentin Miftode, medic formator MF
 

Proiectul este realizat cu sustinerea:

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice Rolul echipei multidisciplinare in abordarea neuropatiei diabetice

🕑 Data și ora: 27-01-2022, 18:00

🔊 Lectori:

Prof. Dr. Gabriela Radulian

Prof. Dr. Mihai Ionac

Dr. Armand Frăsineanu

 

 

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab lansează o nouă serie de evenimente dedicate neuropatiei diabetice.

Prof. Dr. Gabriela Radulian a reprezentat România într-un important studiu internațional din domeniul complicațiilor diabetului. Prof. Dr. Radulian împreună cu experți din alte 11 țări au elaborat o serie de recomandări privind screening-ul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice periferice în practica clinică, bazate pe consens științific și folosind procesul Delphi. Studiul lor au fost deja acceptat spre a fi publicat în “Diabetes Research and Clinical Practice”, publicația oficială a Federației Internaționale de Diabet.

Inițiem seria acestor evenimente cu un webinar dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, care va avea loc în data de 27 ianuarie 2022, începând cu ora 18:00.

Tema principală a evenimentului este reprezentată de screeningul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice în practica clinică, deoarece această complicație afectează circa o treime dintre pacienții cu diabet și care înregistrează o rată ridicată de morbiditate, riscuri mai mari de deces, o calitate a vieții mai scăzută și costuri mai ridicate de îngrijire medicală, mai ales din cauza durerilor neuropate și a ulcerațiilor la picioare. Astfel, vom analiza modalitățile de management ale principalelor complicații ale diabetului zaharat, cu un focus special pe importanța abordării multidisciplinare a neuropatiei diabetice.

Agenda Eveniment:

  • Profesor Dr. Gabriela Radulian – “Recomandări actuale ale ghidurilor în tratamentul neuropatiei diabetice”
  • Profesor Dr. Mihai Ionac – “Piciorul diabetic și boala arterială periferică. Abordare multidisciplinară”
  • Dr. Armand Frăsineanu – “Diagnosticul neuropatiei diabetice din perspectiva medicului neurolog”

Acest eveniment este realizat cu sprijinul:

Apixaban in era anticoagularii

Apixaban in era anticoagularii

 

🕑 Data și ora: 08-02-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Asist. Univ. Dr. Alice Munteanu
Dr. Cristian Udroiu 

Este anticoagularea o continua provocare? Cum abordam pacientul cu FiA? Deoarece fibrilatia atriala este “Inamicul invizibil” este foarte importanta abordarea integrata a pacientului, in viata de zi cu zi, pentru a gasi echilibrul intre eficienta si siguranta.

Pentru a creste calitatea vietii pacientului cu FiA este importanta diagnosticarea precoce si aderenta crescuta la tratament.

Biofactorii si bolile metabolice. Rolul vitaminelor B1, B6 si B12

Biofactorii si bolile metabolice. Rolul vitaminelor B1, B6 si B12

 

🕑 Data și ora: 09-02-2022, 19:00

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București
Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

Stimați profesioniști în domeniul sănătății,

Ne face deosebită plăcere să vă anunțăm că Worwag Pharma dă startul unei noi serii de webinarii educaționale gratuite dedicate bolilor metabolice. Profesorul Emerit Dr. Nicolae Hâncu împreună cu echipa sa vin alături de noi pentru a explica pe înțelesul fiecăruia, atât al profesioniștilor în domeniul sănătății, cât și al pacienților, rolul și importanța biofactorilor în menținerea sănătății și în tratamentul unor boli.

Compania germană Worwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Proiectul “Biofactorii și bolile metabolice” debutează miercuri, 9 februarie 2021, ora 19:00. Primul webinar din această serie aduce în atenția profesioniștilor din domeniul sănătății rolul vitaminelor în bolile metabolice.

Webinarul are ca invitați și teme:

  • * Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul vitaminelor B1, B6, B12 în bolile metabolice

Un determinant cheie al sănătății metabolice este reprezentat de calitatea hranei, care dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător de biofactori, adica de vitamine, minerale si oligoelemente. Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la tulburări metabolice. Acest lucru perturbă funcționarea normală a organismului și duce la apariția diferitelor tipuri de boli metabolice, în special a dislipidemiilor și a diabetului zaharat. Vitaminele joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii.

  • * Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București – “Despre suplimentare, prevenție și tratament. Medicament sau supliment alimentar? Ce ne vindecă și ce ne menține sănătoși?

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice care tratează și care sunt produsele farmaceutice care ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

  • * Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Bolile cronice netransmisibile în actualitate

Bolile metabolice fac parte din spectrul bolilor cronice netransmisibile (BCN), fiind definite de 4 grupuri de afecțiuni: cardiovasculare, respiratorii, cancerele și diabetul zaharat; acestea sunt asociate și cu alte boli cronice, precum: bolile cerebro-vasculare, renale, obezitatea, depresia, disfuncțiile cognitive, steatoza hepatică nonalcoolică, fragilitatea vârstnicului.
Organizația Mondială a Sănătății și Adunarea Generală a Națiunilor Unite trag serioase semnale de alarmă. Conform datelor comunicate de către Organizația Mondială a Sănătății, aceste afecțiuni ucid anual 41 milioane de oameni, ceea ce reprezintă 71% din mortalitatea globală.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Sesiunea Grupului de Lucru SNMF GastRo

Sesiunea Grupului de Lucru SNMF GastRo

🕑 Data și ora: 10-02-2022, 13:30

 

🔊 Coordonator:

Dr. Mihaela UDRESCU (Bucuresti)

Prin acest webinar ne-am propus sa venim in sprijinul colegilor nostri, medici de familie, cu informatii de ultima ora, din ghiduri actualizate de diagnostic si tratament in materie de gastroenterologie. Deoarece patologia gastrointestinala este frecventa in practica noastra, a medicilor de familie, am conceput si am realizat acest webinar tinand cont de experientele noastre din cabinet.

Actualizarea cunostintelor referitoare la afectiunile gastrointestinale, prin prisma noilor achizitii in domeniu, este de bun augur, astfel incat, pacientii nostri sa beneficieze de o ingrijire optima.

Va asteptam cu drag sa fiti alaturi de noi la aceasta incursiune in actualităti din gastroenterologie.

Stimați colegi,

Ne bucuram sa va invitam la prima Conferinta sustinuta de Grupul GastRO al SNMF. Ca de fiecare data am incercat sa pregatim pentru dumneavoastra subiecte practice, utile. Pentru subiectele mai complexe ne-am propus sa va provocam la dezbatere. Asa ca, va asteptam sa ne fiti aproape pentru un update pe gastroenterologie de la teorie la practica, gastroenterologie aplicata specialitatii noastre, medicina de familie.

 Cu prietenie,
Grupul GastRO al SNMF

13.30 – 15.30 Sesiunea 1 – Anemia feriprivă în bolile digestive
Moderatori: S.L. Dr. Laura Condur și Dr. Maria Oprescu
13.30 Anemia feriprivă în bolile digestive- abordare în cabinet MF
Dr. Ligia Moșneaga, medic primar MF
13.50 Anemia feriprivă la pacient cu BII
Prof. Univ. Dr. Cristian Gheorghe, UMF Carol Davila Bucuresti
14.10 Importanta colonoscopiei si pregatirii pacientului pentru screeningul cancerului colorectal (CCR)
Dr. Mihaela Udrescu, medic formator MF
14.40 A FI sau a nu FI(ER)
Dr. Caudia Pîrșan, medic primar MF
15.10 Perspectiva pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale asupra anemiei feriprive
Dna Isabella Grosu Președinte ASPIIR, Dr. Nicoleta Dincă, medic primar MF
Pauză
15.30 – 15.45
15.45 – 17.45 Sesiunea 2 – Aproape totul despre Helicobacter Pylori
Moderatori: Dr. Mihaela Udrescu și Dr. Ligia Mosneaga
15.45 Cine este H. Pylori? -generalități, epidemiologie, patogeneză, manifestări clinice
Dr. Elena Pătrău, medic primar MF
16.10 Cum diagnosticăm infecția cu H.Pylori în ambulator? Noutăți în testare
Dr. Victoria Oprescu, medic primar MF
16.35 Manifestări extradigestive ale infecției cu H. Pylori
S.L. Dr. Laura Condur, Univ. Ovidius Constanta
17.00 Aspecte terapeutice ale tratamentului infecției cu HP. Noutăți din ghiduri
Dr. Elisabeta Scholl, medic formator MF
17.25 Cum tratăm cu IPP si empatie boala de reflux gastroesofagian și boala peptică ulceroasă
Dr. Ligia Mosneaga, medic primar MF
Pauză
17.45 – 18.00
18.00 – 20.00 Sesiunea 3 – Gastroenterologia și stilul de viață
Moderatori: Dr. Elisabeta Scholl și Dr. Elena Pătrău
18.00 Profilul pacientului care are nevoie de protecție hepatică în perioada actuală
Dr. Mihaela Udrescu, medic formator MF
18.30 Poveștile știute și mai puțin știute ale vitaminei D
Dr. Roxana Chiruță medic primar MF
18.50 Obezitatea și bolile digestive
Dr. Nicoleta Dincă, medic primar MF
19.10 Evidențele actuale ale terapiei adjuvante hepatice
Dr. Ligia Moșneaga, medic primar MF
19.40 Medicina genomică și bolile gastro-intestinale
S.L. Dr. Laura Condur, Univ. Ovidius Constanta

Proiectul este realizat cu sustinerea:

Proiectul este realizat cu sustinerea

Cum ne protejam pacientii vulnerabili in era Covid 19?

Cum ne protejam pacientii vulnerabili in era Covid 19?

 

🕑 Data și ora: 15-02-2022, 18:00

🔊 Lectori:
SL. Dr. Moroti Ruxandra – Medic Primar Boli Infecțioase Institutul de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”
SL. Dr. Stoicescu Claudiu – Medic Primar Cardiologie Spitalul Universitar de Urgență București
Conf. Univ. Dr. Toma Claudia – Medic Primar Pneumologie Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”

Pe 15 Februarie, la ora 18:00, Pfizer România are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul, Cum ne protejăm pacienții vulnerabili in era Covid 19?

Virusul SARS-COV-2 poate afecta persoane din orice categorie de vârstă, însă sunt anumite categorii care au un risc mai ridicat de a dezvolta forme severe de boală COVID-19.

Bolile cardiovasculare, diabetul și boala respiratorie cronică au fost cele mai frecvente comorbidități raportate în rândul persoanelor cu COVID-19.

În contextul în care în fiecare zi apar dovezi științifice noi, iar datele sunt într-o continuă dinamică, vă invităm la un webinar pentru a răspunde împreună alături de cei 3 lectori la întrebarea Cum ne protejăm pacienții vulnerabili în era Covid 19?

Agendă Eveniment:

18:00 – Deschidere webinar
18:05 – Portret-robot pentru risc de COVID-19 – formă severă. Opțiuni de prevenție.Șef. lucrări. Dr. Moroti Ruxandra
18:25 – Virusul SARS-CoV-2 – Impactul pe cord și vase.Șef. lucrări. Dr. Stoicescu Claudiu
18:45 – Long COVID la pacienții vulnerabili nevaccinați.Conf. univ. Dr. Toma Claudia
19:00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri

Tromboza intre urgente si recuperare

Tromboza intre urgente si recuperare

 

🕑 Data și ora: 17-02-2022, 17:00

🔊 Lectori:
Prof. Univ. Dr. Antoniu Octavian Petris
Conf. Univ. Dr. Viviana Onofrei
Conf. Univ. Dr. Maria – Magdalena Leon Constantin

Anticoagularea a capatat noi valente si in tara noastra odata cu evolutia terapiei anticoagulante. Astfel, pacientii au putut beneficia de tratamente inovative care sa respecte recomandarile ghidurilor in vigoare iar medicii au avut la indemana solutii terapeutice de top.

Gripa – ce e de facut?

Gripa – ce e de facut?

🔊 Lectori:
Dr. Sandra Alexiu, Presedinte AMF-B, membru al grupului de lucru Vaccinologie al SNMF
Dr. Cosmina Berbecel, medic Medicina de familie
Conf. Dr. Adela Iancu, medic formator, Medicina de familie

🕑 Data și ora: 22-02-2022, 18:00

Stimati colegi,

Cand ne pregatim pentru marea relaxare a masurilor restrictive adoptate pentru a preveni COVID, fara a avea insa un indicator care sa ne confirme ca suntem “pe platou”, ne gandim ce impact va avea acest lucru asupra cazurilor de gripa.

Virusul Gripal nu ne-a parasit vreodata, insa transmiterea sa a fost mult diminuata in ultimii 2 ani.

Va invitam asadar la un webinar realizat cu sprijinul OMS pe tema GRIPEI in Romania, un eveniment in care vom analiza statistici si vom evalua impreună masurile pe care trebuie sa le luam pentru a preveni o epidemie de gripa cu impact important asupra sistemului sanitar atat de incercat.

 Marti, pe 22 Februarie la ora 18 va asteptam pe platforma FormareMedicala la un webinar interactiv!

Agenda evenimentului

Deschidere Dna Ioana Novac – din partea OMS

Dr. Sandra Alexiu, Presedinte AMF-B, membru al grupului de lucru Vaccinologie al SNMF: Asocierea Gripa – Covid19, furtuna perfecta sau Flurona; Vaccinarea antigripala și asocierea cu vaccinarea anticovid19; Importanta campaniilor de Awareness, exemple.

Dr. Cosmina Berbecel, medic Medicina de familie: Grupele de risc; Principiile vaccinarii antigripale; Vaccinarea antigripala a gravidei.

Conf. Dr. Adela Iancu, medic formator, Medicina de familie: Gripa: epidemiologie, patogenie, caracteristicile virusului gripal epidemic/pandemic; Asemănări și deosebiri intre gripa și Covid19.

Va invitam sa adresati in avans intrebarile Dumneavoastra sau topicurile pe care ati dori sa le atinga evenimentul si ne vom stradui sa raspundem solicitarilor!

Informatii despre gripa

Puteti afla mai multe gripa in contextul COVID-19 pe pagina OMS.

COVID-19? Gripă? Ce să faci când nu știi sigur

Sfaturi pentru îngrijirea la domiciliu a unui adult cu simptome de COVID-19 sau gripă. Afla mai mult aici!

Iarna asta rămânem sănătoși

În iarna 2021-2022, gripa și COVID-19 pot circula împreună. Vaccinarea este cea mai bună apărare împotriva gripei, însă mai sunt și alte acțiuni simple pe care le poți face pentru ca tu și familia ta să fiți pregătiți. Afla mai mult aici!

Pandemia COVID-19 si copiii nostri. CE stim si cum ii protejam IMPREUNA?

Pandemia COVID-19 si copiii nostri. CE stim si cum ii protejam IMPREUNA?

 

🕑 Data și ora: 23-02-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Conf. Univ. Dr. Gheorgiță Jugulete – Medic Primar Boli Infecțioase, Șef secție, secția clinică Boli Infecțioase Pediatrie, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof.Dr.Matei Balș”
Dr. Irina Costache – Medic Primar Pediatrie, București

Copiii cu vârstă între 5 și 11 ani constituie o proporție din ce în ce mai mare, atât în rândul cazurilor notificate de COVID-19 cât și al spitalizărilor în tările UE în ultimile luni. Deși severitatea bolii Covid 19 la copii este în general ușoară, riscul ca un copil să facă o formă severă de boal nu este de neglijat, chiar și în cazul copiilor fară afecțiuni cronice.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani previne apariția formelor severe de boală si a complicațiilor pe termen lung. Dincolo de impactul direct asupra sănătății, pandemia COVID -19 a afectat sănătatea fizică și bunăstarea copiilor noștri, ducând la anxietate și stress prevenția COVID-19.

In acest context, profesioniștii din domeniul sănătății joacă un rol esențial în a-i ajuta pe părinți să înțeleagă importanța vaccinării pentru prevenția COVID-19 și a-i asigura că vaccinurile sunt sigure si eficiente pentru copiii lor

Agendă Eveniment:

18:00 – Deschidere webinar
18:00 – Povara bolii COVID-19 la copii – bilanț între riscurile bolii și profilul de siguranță al vaccinurilorConf. Univ. Dr. Gheorgiță Jugulete
18:15 –  Siguranța și eficacitatea vaccinului la grupa de vârstă de 5-11 ani – Conf. Univ. Dr. Gheorgiță Jugulete
18:25 – Managementul pacientului pediatric în cabinet – TRATĂM sau PREVENIM? – Dr. Irina Costache
19:00 – Sesiune de intrebări și răspunsuri

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Managementul și abordarea terapeutică a neuropatiei diabetice

 

🕑 Data și ora: 24-02-2022, 18:00

🔊 Lectori:

Prof. Dr. Gabriela Radulian

Prof. Dr. Bogdan Timar

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab continuă seria de evenimente dedicate neuropatiei diabetice cu un nou webinar dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, care va avea loc în data de 24 februarie 2022, începând cu ora 18:00.

În cadrul acestei manifestări științifice, lectorii vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice. Problematica ridicată de către neuropatia diabetică este cu atât mai pregnantă cu cât această complicație, caracterizată prin leziuni ale nervilor periferici, conduce la pierderea sensibilităților (tactilă, vibratorie, termică și dureroasă) și favorizează apariția ulcerațiilor la nivelul membrelor inferioare.

Prof. Dr. Gabriela Radulian a reprezentat România într-un important studiu internațional din domeniul complicaților diabetului. Împreună cu experți din alte 11 țări au elaborat o serie de recomandări privind screening-ul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice periferice în practica clinică, bazate pe consens științific și folosind procesul Delphi. Studiul elaborat de aceștia a fost deja acceptat spre a fi publicat în “Diabetes Research and Clinical Practice”, publicația oficială a Federației Internaționale de Diabet.

Consensul realizat de experți recomandă că pentru o îngrijire medicală corectă a persoanei cu diabet și complicații la nivelul piciorului este nevoie de creșterea calităţii serviciilor medicale, cât şi limitarea, prin abordare timpurie, a apariției altor complicații și a urmărilor acestora, care pot fi invalidante și conduc la scăderea calității vieții. Doar în acest fel se poate institui un management de succes, care să scadă riscul de apariție al ulcerațiilor și al amputațiilor la nivelul piciorului.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să intre în legătură directă cu lideri de opinie din România specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul adecvat al neuropatiei diabetice.

Webinarul este moderat de Dna. Prof. Dr. Gabriela Radulian si are urmatoarele teme:

* “Recomandări actuale ale ghidurilor în tratamentul neuropatiei diabetice” – Profesor Dr. Gabriela Radulian

* “Screening-ul și diagnosticul neuropatiei diabetice din perspectiva medicului diabetolog” – Profesor Dr. Bogdan Timar

Anticoagularea ilustrata prin experiente clinice

Anticoagularea ilustrata prin experiente clinice

 

🕑 Data și ora: 03-03-2022, 17:00

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Irina Iuliana Costache
SL. Dr. Ovidiu Mitu
Dr. Dan Mihai Alexandrescu

Anticoagularea a capatat noi valente si in tara noastra odata cu evolutia terapiei anticoagulante. Astfel pacientii au putut beneficia de tratamente inovative care sa respecte recomandarile ghidurilor in vigoare iar medicii au avut la indemana solutii terapeutice de top.

Pfizer Romania raspunde astfel nevoii de informare a medicilor implicati in tratarea pacientilor ce au nevoie de terapie anticoagulanta organizand manifestrea Anticoagularea ilustrata prin experiente clinice, in cadrul careia ne propunem ca impreuna cu lectorii prezenti sa punem intrebari, sa discutam situatii si sa gasim raspunsuri pentru nevoia de anticoagulare individualizata.

Va asteptam sa fim parte a unei echipe de elita in anticoagulare!

Tratamentul anticoagulant de la teorie la practica

Tratamentul anticoagulant de la teorie la practica

 

🕑 Data și ora: 04-03-2022, 13:00

🔊 Lectori:
Conf. Univ. Dr. Anca Farcas, Spital Judetean Clicinic de Urgenta, Cluj Napoca
Dr. Radu Trimbitas, Clinica Alma, Pitesti

Compania Pfizer Romania are onoarea de a va invita la un nou simpozion virtual menit sa contribuie la imbunatatirea standardului de ingrijire pentru pacientii neoplazici cu tromboembolism pulmonar-venos si pacientii cu fibrilatie atriala cu risc inalt de AVC si de evenimente tromboembolice venoase.

Apixaban si arta anticoagularii

Apixaban si arta anticoagularii

 

🕑 Data și ora: 08-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Dr. Lucica Grigorica
S.L. Dr. Horia Nicolae

Anticoagularea in TVP este o continua provocare. 1 din 4 decese este cauzat de tromboza. Cât, cum și cu ce anticoagulam pacientul cu TVP?

Evenimentele tromboembolice sunt o povara semnificativa atat pentru pacienti cat si pentru medic, complicatiile acestora ducand la adevarate controverse.

Sesiunea Grupurilor de Lucru SNMF Ginecologie si Sanatatea Reproducerii si Sanatatea Copilului

Sesiunea Grupurilor de Lucru SNMF Ginecologie si Sanatatea Reproducerii si Sanatatea Copilului

🕑 Data și ora: 15-03-2022, 13:30

 

🔊 Coordonator:

Dr. Ana-Aurelia CHIS-SERBAN (Hunedoara)

Dr. Iuliana PICIOREANU (Iasi)

In vemurile moderne, varsta de procreere a devenit din ce in ce mai mare, femeile dorind sa isi asigure prima data statutul profesional si mai apoi sa intemeieze o familie. Primiparitatea la varste de peste 35-40 ani se prezinta cu o serie de probleme de reproducere, probleme pe care dorim sa le abordam in acest webinar. Din pacate, intalnim si opusul, sarcini la minore, in conditiile in care aparatul genital nu este pe deplin maturizat.

O a doua tema importanta a intalnirii este cea a sanatatii copilului, abordata atat in contextul familial cat si in cel al integrarii in colectivitate.

Se introduce conceputul integrat de evaluare a sanatatii mamei si copilului in asistenta medicala primara.

13:30 – 15:35 Sesiunea 1
13.30 – 13.55 Consultatia preconceptionala in medicina de familie Dr. Elena Popa, medic primar MF
13.55 – 14.20 Corelatii intre dislipidemie si tulburarile de dinamica sexuala Dr. Remus Sebastian Șipoș, medic primar MF
14.20 – 14.45 Managementul sarcinii – provocari Dr. Toth Csongor, medic primar MF
14.45 – 15.10 Boala de reflux gastroesofagian și sarcina Dr. Remus Sebastian Șipoș, medic primar MF
15.10 – 15.35 Incidenta infectiilor vaginale mixte solutii terapeutice eficiente Dr. Ana – Aurelia Chiș – Șerban, medic primar MF
15.35 – 15.50 Pauza
15:50 – 17:50 Sesiunea 2
15.50 – 16.15 Maternitatea timpurie Dr. Dan Pletea, medic primar MF
16.15 – 16.40 Maternitatea târzie Dr. Ana – Aurelia Chiș – Șerban, medic primar MF
16.40 – 17.20 Impactul infecțiilor respiratorii cu virus sincițial respirator, necesitatea si soluțiile de asigurare a profilaxiei la copiii din categoriile aflate la risc Dr. Iuliana Picioreanu, medic primar MF
17.20– 17.35 Putem imbunantati imunitatea la intrarea copilului in colectivitate? Dr. Mihaela Nastasa, medic primar MF
17.35 – 17.50 Abordarea terapeutica actuala a infectiilor respiratorii recurente la copil Dr. Adriana Dogaru, medic primar MF
17.50 – 18.05 Pauza
18:05 – 20:00 Sesiunea 3
18.05 – 18.25 Eficacitatea si siguranta ibuprofen la pacienti pediatrici la 50 de ani de la descoperirea moleculei Dr. Iuliana Picioreanu, medic primar MF
18.25 – 18.55 Solutia care OPRESTE și TRATEAZA diareea, indiferent de cauza, inclusiv cea produsa de virusuri! Dr. Aida Puia, medic primar MF
18.55 – 19.15 Ingrijirea tegumentului nou – nascutului Dr. Camelia Grigore Paun, medic primar MF
19.15 – 19:35 RMNCH concept integrat de evaluare a sanatatii mamei si copilului in asistenta medicala primara Dr. Aida Puia, medic primar MF
19:35 – 20.00 Conditiile post covid 19 in populatia pediatrica Dr. Iuliana Picioreanu, medic primar MF

 

Proiectul este realizat cu sustinerea:

Rolul mineralelor în bolile metabolice

Rolul mineralelor în bolile metabolice

 

🕑 Data și ora: 16-03-2022, 19:00

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București
Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

În cadrul campaniei educaționale gratuite “Biofactorii și bolile metabolice”, fiecare lună are o tematică din sfera biofactorilor (vitamine, minerale, oligoelemente).

Luna martie 2022 este dedicată mineralelor. Primul webinar din această lună se va desfășura miercuri, 16 martie 2022, ora 19:00, aducând în atenția profesioniștilor din domeniul sănătății rolul mineralelor în bolile metabolice.

Webinarul are ca invitați și teme:

  • * Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Bolile metabolice în cadrul bolilor cronice netransmisibile – deficitul de minerale (Mg și Zn)

Bolile metabolice fac parte din spectrul bolilor cronice netransmisibile (BCN), fiind definite de 4 grupuri de afecțiuni: cardiovasculare, respiratorii, cancerele și diabetul zaharat; acestea sunt asociate și cu alte boli cronice, precum: bolile cerebro-vasculare, renale, obezitatea, depresia, disfuncțiile cognitive, steatoza hepatică nonalcoolică, fragilitatea vârstnicului. Mineralele au un rol foarte important în funcționarea normală a organismului. Deficitul de minerale este întâlnit peste tot în lume, în mare parte, din cauza stilului modern de viață. Printre cele mai importante minerale se numară magneziul și zincul.

  • * Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – ”Biofactorii și bolile metabolice – rolul mineralelor (Mg și Zn)

Un determinant cheie al sănătății metabolice este reprezentat de calitatea hranei, care dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător de biofactori, adica de vitamine, minerale si oligoelemente. Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la tulburări metabolice. Acest lucru perturbă funcționarea normală a organismului și duce la apariția diferitelor tipuri de boli metabolice, în special a dislipidemiilor și a diabetului zaharat. Mineralele joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Literatura de specialitate a identificat rolul magneziului ca important reglator cardiovascular, care acționează pentru menținerea homeostaziei electrice, metabolice și cardiovasculare. În plus, magneziul modulează procesele de inflamație și oxidare declanșatoare ale aterogenezei și bolilor cardiovasculare.

  • * Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București – “Despre suplimentare, prevenție și tratament. Medicament sau supliment alimentar? Ce ne vindecă și ce ne menține sănătoși?

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice care tratează și care sunt produsele farmaceutice care ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Cum ne protejam pacientii vulnerabili in era Covid 19?

Cum ne protejam pacientii vulnerabili in era Covid 19?

Partea a II-a

 

🕑 Data și ora: 17-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Dr. Delia Reurean- Pintilei – Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Iași
Dr. Rodica Narcisa Tănăsescu – Medic Primar Medicină de familie, Medic formator, Vicepreședinte AMFB

Virusul SARS-Cov-2 poate afecta persoanele din orice categorie de vârstă, însă sunt anumite categorii care au un risc mai ridicat de a dezvolta forme severe de boală COVID-19.

Bolile cardiovasculare, diabetul și boala respiratorie cronică au fost cele mai frecvente comorbidități raportate în rândul persoanelor cu COVID-19.

În contextul în care în fiecare zi apar dovezi științifice noi, iar datele sunt într-o continuă dinamică, vă invităm la un webinar pentru a răspunde împreuna alături de cei 2 lectori la întrebarea “Cum ne protejăm pacienții vulnerabili in era Covid 19? Partea a II-a”

Agendă Eveniment:

18:00 – Deschidere webinar
18:05 – Impactul infecției SARS-Cov2 asupra pacienților cu diabet zaharat și boli de nutriție Dr. Delia Reurean – Pintilei
18:35 – Rolul medicului de familie în protejarea pacientului cu diabet zaharat de infecția cu SARS-Cov2 – Dr. Rodica Narcisa Tănăsescu
19:05 – Sesiune de intrebări și răspunsuri
19:15 – Încheiere webinar

Pacientul cu afectiuni pulmonare, fata in fata cu pandemia de SARS COV 2

Pacientul cu afectiuni pulmonare, fata in fata cu pandemia de SARS COV 2

 

🕑 Data și ora: 22-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Prof. Univ. Dr. Costin Teodor Streba – Medic Primar Pneumoftiziologie UMF Craiova
Dr. Sandra Alexiu – Medic Primar Medicină de familie, Medic formator, Președinte AMFB

Pe 22 martie, la ora 18:00, Pfizer România are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul, “Pacientul cu afecțiuni pulmonare, față în față cu pandemia de SARS COV 2”.

Virusul SARS-COV-2 poate afecta persoane din orice categorie de vârstă, însă sunt anumite categorii care au un risc mai ridicat de a dezvolta forme severe de boală COVID-19.

BPOC și astmul resprezintă două dintre cele mai frecvente comorbidități întalnite în randul pacienților cu COVID 19. Studiile arată că vaccinarea continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva bolii severe și a spitalizării legate de varianta Omicron.

Cum în fiecare zi apar date științifice noi, într-o continuă dinamică, vă invităm la un webinar în care să descoperim care este evoluția pacientului cu afecțiuni pulmonare, față în față cu pandemia de SARS COV 2.

Agendă Eveniment:

18:00 – Deschidere webinar – Dr. Sandra Alexiu
18:05 – Parcursul pacientului cu BPOC de la infectare la recuperare – Prof. Univ. Dr. Costin Streba
18:35 – Comunicarea-cheia pentru protejarea pacientului – Dr. Sandra Alexiu
19:05 – Sesiune de intrebări și răspunsuri
19:15 – Încheiere webinar

PP-CMR-ROU-0062

TRILOGIA ANTICOAGULARII 2022 – AVC cardioembolic si SCA

TRILOGIA ANTICOAGULARII 2022 – AVC cardioembolic si SCA

 

🕑 Data și ora: 23-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:
SL. Dr. Vlad Vintila – medic primar cardiologie, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
Conf. Dr. Stefan Bogdan – medic primar cardiologie, Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti
SL. Dr. Horia Nicolae – medic primar neurologie, Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti

Este anticoagularea o continua provocare? Cum abordam pacientul cu FiA? Deoarece fibrilatia atriala este “Inamicul invizibil” este foarte importanta abordarea integrata a pacientului, in viata de zi cu zi, pentru a gasi echilibrul intre eficienta si siguranta.

Pentru a creste calitatea vietii pacientului cu FiA este importanta diagnosticarea precoce si aderenta crescuta la tratament.

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Neuropatia diabetică, complicația tăcută a diabetului zaharat

 

🕑 Data și ora: 24-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:

Prof. Dr. Gabriela Radulian

S.L. Dr. Anca Crăciun

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab are plăcerea de a vă invita la un nou eveniment online dedicat neuropatiei diabetice, care va avea loc în data de 24 martie 2022, ora 18:00.

Neuropatia diabetică este o complicație frecvent întâlnită în rândul persoanelor cu diabet zaharat, 50% dintre aceste persoane putând fi asimptomatice. Chiar și în lipsa unor simptome, screeningul neuropatiei diabetice este obligatoriu, deoarece intervenția terapeutică precoce poate încetini sau opri evoluția acestei afecțiuni, iar ulcerațiile și amputațiile pot fi astfel prevenite.

Prof. Dr. Gabriela Radulian a reprezentat România în cadrul Consensului experților internaționali în domeniul complicațiilor diabetului. Împreună cu experți din alte 11 țări au elaborat o serie de recomandări privind screeningul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice periferice în practica clinică, bazate pe evidențe clinice, folosind procesul Delphi. Consensul se află publicat în “Diabetes Research and Clinical Practice”, publicația oficială a Federației Internaționale de Diabet.

Pe parcursul evenimentului, lectorii vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice, iar participanții vor avea oportunitatea să intre în legătură directă cu lideri de opinie din România specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul adecvat neuropatiei diabetice

Webinarul este moderat de Dna. Prof. Dr. Gabriela Radulian si are urmatoarele teme:

  • Recomandări actuale ale ghidurilor în tratamentul neuropatiei diabetice” – Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian
  • Gestionarea factorilor metabolici și abordarea terapeutică precoce a neuropatiei diabetice din perspectiva medicului diabetolog” – Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun

Abordarea interdisciplinara a pacientului cu fibrilatie atriala si risc adaugat

Abordarea interdisciplinara a pacientului cu fibrilatie atriala si risc adaugat

 

🕑 Data și ora: 29-03-2022, 17:00

🔊 Lectori:
Conf. Dr. Maria Magdalena Leon Constantin – medic primar cardiologie si medicina interna, Spitalul Clinic de Recuperare Iasi
S.L. Dr. Cristina Grosu – medic primar neurolog, Spitalul Clinic de Recuperare Iasi
Dr. Irina Franciuc – medic primar medicina de familie, Vicepresedinte Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei / Medicina Generala

Anticoagularea a capatat noi valente si in tara noastra odata cu aparitaia moleculelor noi de DOAC. Astfel pacientii au putut beneficia de tratamente inovative care sa respecte recomandarile ghidurilor in vigoare iar medicii au avut la indemana solutii terapeutice de top.

Covid-19: Catalizatorul diabetului si al neuropatiei diabetice. Realitate sau nu?

Covid-19: Catalizatorul diabetului si al neuropatiei diabetice. Realitate sau nu?

 

🕑 Data și ora: 30-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Conf. Dr. Anca Pantea Stoian – medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Departamentul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Facultatea de Medicină și Farmacie și Șeful Departamentului de Igienă și Diabet al Facultății de Stomatologie

This could be a pandemic in a pandemic
Paolo Fiorina Prof. Dr. Endocrinolog la Universitatea din Milano,
lector al Colegiului Medical Harvard

Oamenii de știință au arătat intensitatea severității infecției cu virusul SarsCov2 ca fiind mult mai mare la pacienții cu diabet. Recent însă, se fac investigații în ceea ce privește efectul direct al virusului SarsCov2 asupra diabetului și a neuropatiei diabetice.

Despre interrelația dintre SarsCov2, diabet și neuropatia diabetică, în conformitate cu ultimele studii de specialitate, va vorbi doamna Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Departamentul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Facultatea de Medicină și Farmacie și Șeful Departamentului de Igienă și Diabet al Facultății de Stomatologie, în cadrul webinarului național organizat de compania farmaceutică AC HELCOR cu titlul: Covid-19: Catalizatorul diabetului și al neuropatiei diabetice. Realitate sau nu?

Webinarul va avea loc în data de 30 martie, ora 18:00.

Proiectul este realizat cu susținerea:

Anemia si deficitul de fier – provocari multidisciplinare in practica medicala

Anemia si deficitul de fier – provocari multidisciplinare in practica medicala

🕑 Data și ora: 31-03-2022, 15:00

Avem plăcerea de a vă invita să participați la webinarul “Anemia și deficitul de fier – provocări multidisciplinare în practica medicală”, eveniment organizat de Asociația Societatea Română de Medicina Familiei / Medicină Generală în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Internă ce va avea loc online, în data de 31 Martie 2022, începând cu ora 15:00.

Evenimentul va fi centrat pe screeningul și diagnosticarea corectă a deficitului de fier în practica medicală, abordând într-o manieră multidisciplinară impactul deficitului de fier în cadrul unor patologii ce afectează o mare parte din populație la nivel global.

Agendă Eveniment

  SESIUNEA I – INTRODUCERE ÎN „MIEZUL” PROBLEMEI
SINDROMUL ANEMIC ȘI DEFICITUL DE FIER
15.00 Sindromul anemic și rolurile fierului în organism
Prof. Dr. Ion Bruckner
15.20 Nanomedicine concept: sunt toate produsele cu fier la fel?
Prof. Dr. Farm. Simona Negreș
15.40 Discuţii
  SESIUNEA II – CARDIOLOGIE
„TARE CA FIERUL, IUTE CA OȚELUL”
15.45 Prezentare de caz: Întotdeauna este loc de „mai bine” – Un caz de insuficiență cardiacă
Ș.L. Dr. Ana Maria Balahura
16.00 Dacă e loc de mai bine…atunci „ce lipsește”?
Prof. Dr. Elisabeta Bădilă
16.20 Deficitul de fier în noul Ghid European de Insuficiență Cardiacă
Prof. Dr. Daniela Bartoș
16.40 Discuţii
16.45 Pauză
  SESIUNEA III – NEFROLOGIE
17.00 Prezentare de caz: Anemie refractară la o pacientă cu lupus eritematos sistemic și boală cronică de rinichi stadiul IV
Dr. Alexandra Vornicu
17.15 Alterarea homeostaziei fierului la pacientul cu boală cronică de rinichi în predializă: implicații terapeutice
Prof. Dr. Gener Ismail
17.35 Discuţii
  SESIUNEA IV – GASTROENTEROLOGIE
17.40 Prezentare de caz: Un caz de sindrom Turner cu hemoragie digestivă
Dr. Alexandra Pavel
17.55 Anemia de cauză obscură la pacienții tineri – opinia gastroenterologului
Prof. Dr. Lucian Negreanu
18.15 Discuţii
  SESIUNEA V – MEDICINĂ DE FAMILIE
18.20 Deficitul de fier la pacientul cu boli cardiovasculare – posibilități și limite in asistența medicală primară
ȘL. Dr. Dana Baltă
18.35 Provocări în cabinetul medicului de familie: testăm sau tratăm?
Dr. Ligia Moșneaga
18.50 Discuţii
18.55 Concluzii, închidere eveniment

Manifestarea este creditata cu 4 puncte EMC si 8 puncte EFC

Eveniment organizat de Asociația Societatea Română de Medicina Familiei / Medicină Generală în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Internă

Noile norme ale contractului cadru 2022 – 2023

Noile norme ale contractului cadru 2022 – 2023

Eveniment organizat de SNMF

 

🕑 Data și ora: 01-04-2022, 19:30

🔊 Lectori:
Dr. Daciana Toma, medic formator MF, secretar SNMF
Dr. Dana Ștefana Popescu, medic formator MF, secretar SNMF
Dr. Dina Mergeani, medic formator MF, președinte SNMF

De la 01.04.2022 activitatea din cabinetele noastre se va modifica, în conformitate cu noile Norme CoCa.

Și nu e glumă! Sunt schimbări fundamentale.

Doar cunoscând prevederile acestor Norme vom putea să ne protejăm cabinetele! Și pe noi

Eveniment organizat de Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei

Apixaban in era anticoagularii – de la simplu la complex in practica medicala curenta

Apixaban in era anticoagularii – de la simplu la complex in practica medicala curenta

 

🕑 Data și ora: 05-04-2022, 18:00

🔊 Lectori:
S.L. Dr. Cojocaru Lucia
S.L. Dr. Buzea Adrian
Dr. Tanasescu Rodica

Una dintre marile provocari ale FiA este gestionarea pacientilor fragili cu comorbiditati. Cum abordam pacientul fragil cu FiA pentru a gasi echilibrul intre eficienta si siguranta? O dezbatere intre cardiolog si medicul de familie.

Anticoagularea si atitudinile terapeutice in 2022

Anticoagularea si atitudinile terapeutice in 2022

 

🕑 Data și ora: 06-04-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Conf Dr. Dragos Cozma, medic Primar Cardiolog, institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara
Conf. Dr. Felicia Marc, Medic medic primar medicina interna si endocrinologie, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea

Compania Pfizer Romania are onoarea de a va invita la un nou simpozion virtual menit sa contribuie la imbunatatirea standardului de ingrijire pentru pacientii cu risc inalt AVC si de evenimente tromboembolice venoase.

Tratamentul anticoagulant in 2022- inca o problema?

Tratamentul anticoagulant in 2022- inca o problema?

 

🕑 Data și ora: 12-04-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Dumitru Zdrenghea, medic primar cardiolog, Spitalul Clinic de Recuperare, Cluj-Napoca
Dr. Radu Andrei Stăvaru, medic specialist cardiolog, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta,Craiova
Dr. Dragos Mirescu, medic specialist cardiolog, Clinica Medicala Rapitest, Ramnicu Valcea

Compania Pfizer România are onoarea de a vă invita la un nou simpozion virtual menit să contribuie la îmbunătățirea standardului de îngrijire pentru pacientii cu risc înalt AVC si de evenimente tromboembolice venoase.

Terapia moderna a unei patologii mereu actuale

Terapia moderna a unei patologii mereu actuale

 

🕑 Data și ora: 13-04-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Conf. Dr. Radu Sascau, medic primar cardiologie, Sef Laborator Explorari Functionale Neinvazive, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George IM Georgescu“ Iasi
S.L. Dr Horia Nicolae, medic primar neurologie, Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti

Este FiA o continua provocare? Abordarea multidisciplinara a pacientului cu FiA este importanta pentru gasirea echilibrului perfect intre eficacitate si siguranta. Diagnosticul precoce si aderenta la tratament sunt factori esentiali in cresterea calitatii vietii pacientului dumneavoastra. Dar cum le obtinem?

Echipa multidisciplinara cardiolog – medic de familie in prevenirea bolilor pneumococice

Echipa multidisciplinara cardiolog – medic de familie in prevenirea bolilor pneumococice

 

🕑 Data și ora: 19-04-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Dr. Anca Deleanu – Medic Primar Medicină Generală, Președinte Filiala Iași SNMF
Conf. Dr. Mariana Floria – Medic Primar Cardiologie, Medicină Internă, Spitalul Sfântul Spiridon Iași

Povara bolii pneumococice este mare în rândul adulților cu comorbiditățti. Populația de orice vârstă care are anumite boli cronice asociate, cum ar fi boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, diabet, boli renale cronice, boli hepatice cronice, fistulă de lichid cefalorahidian, implant cohlear, au un risc crescut de boli pneumococice, în special pneumonie. Bolile pneumococice continuă să fie una dintre cele mai importante cauze ale deceselor prevenibile prin vaccinare.

  Agenda eveniment
18:00 Deschidere webinar
18.05 “Parcursul pacientului cu insuficiență cardiacă în cabinetul medicului de familie”
Dr. Anca Deleanu
18.20 “Implicațiile bolilor pneumococice la pacienții cu insuficiență cardiacă”
Conf. Dr. Mariana Floria
18.45 “Soluții de prevenție a bolilor pneumococice in cazul pacienților cu insuficiență cardiacă”
Dr. Anca Deleanu
18.55 Sesiune de intrebări și răspunsuri

PP-CMR-ROU-0062

Rolul biofactorilor ca adjuvanti in managementul bolilor metabolice

Rolul biofactorilor ca adjuvanti in managementul bolilor metabolice

 

🕑 Data și ora: 20-04-2022, 19:00

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Conf. Univ. Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă, Facultatea de Farmacie, UMF „Grigore T. Popa” Iași, Președintele Colegiului Farmaciștilor din Iași
Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

Luna aprilie 2022 este dedicată biofactorilor în cadrul campaniei educaționale “Biofactorii și bolile metabolice”. Primul webinar din această lună se va desfășura miercuri, 20 aprilie 2022, ora 19:00, aducând în atenția profesioniștilor din domeniul sănătății rolul biofactorilor în managementul bolilor metabolice.

Webinarul are ca invitați și teme:

    • * Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Silimarina și hepatopatiile cronice

 

Bolile hepatice cronice reprezintă o cauză majoră de mortalitate și morbiditate la nivel global. Boala ficatului gras nonalcoolic (NAFLD) este una dintre cele mai frecvente afecțiuni hepatice, cu o prevalență în creștere, inclusiv în rândul populației până în 18 ani. Eficacitatea silimarinei în NAFLD, cât și în hepatopatiile toxice și medicamentoase, a fost demonstrată în numeroase studii clinice. Mai mult, în ultimii zece ani au fost identificate prin cercetări experimentale și alte calități benefice ale silimarinei, cum ar fi: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice.

    • * Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Acidul alfa lipoic și neuropatiile

 

Acidul alfa lipoic, cunoscut și sub denumirea de acid tioctic, este o substanță de tipul vitaminelor, care acționează ca antioxidant atât intra, cât și extra celular. Rolul principal al acidului alfa lipoic este de a acționa asupra stresului oxidativ în patogeneza complicațiilor diabetului zaharat. Stresul oxidativ are impact în diabetul zaharat la mai multe niveluri, deoarece conduce la complicaţii microvasculare, macrovasculare, afectarea activităţii insulinei şi deteriorarea funcţiei celulelor β. Mai mult, are rol de antioxidant și în patologia neurologică, datorită multiplelor sale mecanisme biochimice. Acesta ar putea fi veriga terapeutică pentru afecțiunile neurovasculare, neurodegenerative sau neuroinfecțioase.

    • * Conf. Univ. Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă, Facultatea de Farmacie, UMF „Grigore T. Popa” Iași, Președintele Colegiului Farmaciștilor din Iași – “Medicament vs. supliment alimentar. Ce și cum alegem?”

 

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice care tratează și care sunt produsele farmaceutice care ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Sesiunea Grupului de Lucru SNMF Vaccinologie

Sesiunea Grupului de Lucru SNMF Vaccinologie

🕑 Data și ora: 28-04-2022, 13:30

 

🔊 Coordonator:

Dr. Gindrovel DUMITRA (Dolj)

Pandemia prin care trecem, ne-a a dus in prim plan o problema mai veche a societatii romanesti: reticenta la vaccinuri. Putem spune ca unii oameni nu se vaccineaza pentru ca nu sunt informati, altii pentru ca sunt incorrect informati din surse neavizate, altii din teama, iar altii din superstitii. Oricare ar fi motivul nevaccinarii populatiei, medicul de familie are un rol essential in informarea corecta a pacientilor si in indrumarea or catre vaccinare.

Omenirea a ajuns pana in acest punct, s-a dezvoltat si a supravietuit, in mare parte datorita vaccinurilor care au eradicate boli fatale sau cu urmari debilitante fizic si psihic. Prin acest webinar ne-am propus sa facem o prezentare ampla a tehnologiilor de vaccine disponibile, a indicatiilor vaccinurilor si a contraindicatiilor lor si dorim sa punem accept pe importanta aderarii la schemele nationale de vaccinare si la indicatiile pentru vaccinurile neobligatorii.

13:30 – 15:30 Sesiunea I – Vaccinarea copilului
Moderatori: Dr. Anca Deleanu; Dr. Dana Popescu
13.30 – 13.35 Deschidere Dr. Anca Deleanu; Dr. Dana Popescu; Dr. Dina Mergeani
13.35-14.00 Vaccinuri PNI si vaccinuri optionale disponibile in România Dr. Cristina Barbu
14.00-14.30 Recuperarea vaccinării Dr. Anca Deleanu
14.30-15.00 Comunicarea cu părintele în vederea acceptării vaccinării Dr. Dana Stefana Popescu
15.00-15.30 Cum ”calmăm” părinții? Managementul reacțiilor adverse Dr. Daniela Stefanescu
15.30-15.45 Pauza
15:45 – 17:45 Sesiunea II – Vaccinarea adultului și adolescentului
Moderatori: Dr. Gindrovel Dumintra; Dr. Dorica Sandutu
15.45-16.15 Nevoia unui program național de vaccinare a adultului Dr. Sandra Alexiu
16.15-16.45 Vaccinarea anti HPV Dr. Gindrovel Dumitra
16.45-17.15 Vaccinarea gravidei Dr. Dorica Sandutu
17.15-17.45 Vaccinarea antigripala Dr. Maria Lup
17.45-18.00 Pauza
18:00 – 20:00 Sesiunea III – Vaccinarea anti Covid 19
Moderatori: Dr. Sandra Alexiu; Dr. Gindrovel Dumitra
18.00-18.30 Vaccinul Covid-19 Dr. Ioana Budiu
18.30-19.00 Vaccinul Covid-19 – ARNm platforma viitorului Dr. Madalina Vesa
19.00-19.30 Studiile TeenCove si KidCove – baza indicatiei pediatrice Dr. Cosmina Berbecel
19.30-20.00 Studii care sustin importanta rapelului cu vaccin COVID Dr. Sandra Alexiu
20:00 Inchiderea evenimentului Membrii GV & Dr. Dina Mergeani

 

Proiectul este realizat cu sustinerea:

Tromboza – eterna poveste

Tromboza – eterna poveste

 

🕑 Data și ora: 03-05-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Conf. Univ. Dr. Roxana Oana Darabont – medic primar medicina interna si cardiologie
S.L. Dr. Ana Maria Vintila – medic primar medicina interna si cardiologie
S.L. Dr. Daniela Mihaela Balta – medic primar medicina de familie

Compania Pfizer va organiza webinarul sub titlul: “Tromboza – eterna poveste”, eveniment programat in data de 3 Mai 2022, la orele 18:00. Scopul acestui eveniment fiind acela de a asigura educatie medicala adresata medicilor care trateaza pacientii care au nevoie de anticoagulare orala, medici de familie, medici cardiologi, medici neurologi si de medicina interna, fiind un eveniment in care sunt implicati ca prezentatori specialisti din diferite centre universitare din Bucuresti.

  Agenda eveniment
18:00 – 18:30  “Decizii dificile in tratamentul maladiei tromboembolice venoase”
Conf. Dr. Roxana Oana Darabont
18:30 – 19:00 “Maladia tromboembolica venoasa si boala neoplazica”
Sef de lucrari Dr. Ana Maria Vintila
19:00 – 19:30 “Abordarea maladiei tromboembolice venoase in cabinetul medicului de familie”
Sef de lucrari Dr. Daniela Mihaela Balta

PP-ELI-ROU-0194

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Actualitati in managementul neuropatiei diabetice

 

🕑 Data și ora: 05-05-2022, 18:00

🔊 Lectori:

Prof. Dr. Gabriela Radulian

Prof. Univ. Dr. Bogdan Mihai

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab are deosebita plăcere de a vă invita la un nou eveniment online dedicat screeningului, diagnosticului și tratamentului neuropatiei diabetice, care va avea loc în data de 5 mai 2022, începând cu ora 18:00.

Prof. Dr. Gabriela Radulian a reprezentat România într-un important studiu internațional din domeniul complicaților diabetului. Împreună cu experți din alte 11 țări au elaborat o serie de recomandări privind screeningul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice periferice în practica clinică, bazate pe consens științific și folosind procesul Delphi. Studiul elaborat de aceștia a fost deja acceptat spre a fi publicat în “Diabetes Research and Clinical Practice”, publicația oficială a Federației Internaționale de Diabet.

Pe parcursul evenimentului, lectorii vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice, iar participanții vor avea șansa să intre în legătură directă cu lideri de opinie din România specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul adecvat al neuropatiei diabetice.

Agenda Eveniment

  • Recomandări actuale ale ghidurilor în tratamentul neuropatiei diabeticeProf. Univ. Dr. Gabriela Radulian
  • Abordarea practică a neuropatiei diabeticeProf. Univ. Dr. Bogdan Mihai

Anticoagularea si atitudinile terapeutice in 2022!

Anticoagularea si atitudinile terapeutice in 2022!

 

🕑 Data și ora: 12-05-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Dr. Adriana Ardelean, Medic Primar Cardiolog, Oradea
Dr. Marius Militaru, Medic Primar Neurolog, Timisoara

Compania Pfizer Romania are onoarea de a va invita la un nou simpozion virtual menit sa contribuie la îmbunatatirea standardului de ingrijire pentru pacientii cu risc inalt AVC si de evenimente tromboembolice venoase. 

Importanta preventiei impotriva encefalitei de capusa

Importanta preventiei impotriva encefalitei de capusa

 

🕑 Data și ora: 17-05-2022, 18:00

🔊 Lectori:
S.L. Col. Dr. Ștefan Ion
Prof. Dr. Andrei Mihalca
Dr. Carmen Raluca Ghionaru

Encefalita transmisă de căpușe (TBE) este o infecție la nivelul creierului și al măduvei spinării, iar transmiterea TBE la oameni se produce cel mai frecvent prin mușcătura unei căpușe infectate cu virusul encefalitei de căpusă. Vaccinarea este considerată cea mai eficientă măsură de prevenire a encefalitei transmisă de căpușe (TBE).

În contextul în care zonele existenței căpușelor pe teritoriul României sunt în toate regiunile țării, transmiterea virusului TBE la om se poate realiza atât pe cale cutanată ( prin mușcătura de căpușă infectată), digestivă ( prin consum de lapte sau produse lactate neprelucrate termic, provenite de la animale parazitate de căpușe infectate) cât și pe cale respiratorie sau digestive ( prin inhalarea sau ingestia accidentală a prafului cu dejectele sau resturile uscate ale căpușelor infectate).

Având în vedere că managementul encefalitei determinate de mușcătura de căpușă nu este standardizat, vă invităm la un webinar pentru a dezbate împreună, alături de cei 3 lectori, subiectul “Importanța prevenției împotriva encefalitei de căpușă”.

  Agenda eveniment
18:00  Deschidere webinar
18:05 “Ce cauzează TBE? Date epidemiologice și principalii vectori”
Prof. Dr. Andrei Mihalca
18:25″ „Encefalita dată de mușcătura de căpușă – povara bolii și modalități de prevenție”
S.L. Col. Dr. Ștefan Ion
18:50 „Rolul medicului de familie în comunicarea cu pacientul privind vaccinarea”
Dr. Carmen Raluca Ghionaru 
19:05 Sesiune de intrebări și răspunsuri

PP-FSM-ROU-0051

Tratamentul anticoagulant – progres si controverse

Tratamentul anticoagulant – progres si controverse

 

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 26-05-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Dr. Virgil Popa, medic primar cardiolog,Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea
Dr. Valerica Tudorică, medic primar neurolog,sef Clinica II Neurologie, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, Craiova

Compania Pfizer Romania are onoarea de a va invita la un nou simpozion virtual menit sa contribuie la imbunatatirea standardului de ingrijire pentru pacientii cu risc inalt AVC si de evenimente tromboembolice venoase.

Trilogia Anticoagularii

Trilogia Anticoagularii

 

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 31-05-2022, 18:00

🔊 Lectori:
S.L. Dr. Carmen Beladan – Medic Primar Cardiolog – ”Institutului pentru Boli cardiovasculare C.C.Iliescu”
S.L. Dr. Vlad Damian Vintilă – Medic Primar Medicina Interna si Cardiologie, Competenta Cardiologie Interventionala, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, UMF ” Carol Davila” Bucuresti
Dr. Roxana Siliște – Medic Primar Medicina Interna si Cardiologie – Spitalul Clinic Colțea

Compania Pfizer Romania are onoarea de a va invita la un nou simpozion virtual menit sa contribuie la imbunatatirea standardului de ingrijire pentru pacienti. Scopul acestui webinar este de a asigura educatie medicala adresata medicilor cardiologi, neurologi, internisti, medicina de familie care trateaza pacientii cu Fibrilatie Atriala cat si Trombembolism Venos.

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Cardiologie

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Cardiologie

 

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 13-09-2022, 18:00

Sesiunea Grupurilor de Lucru SNMF Oncologie / Sanatate mintala

Sesiunea Grupurilor de Lucru SNMF Oncologie / Sanatate mintala

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 22-09-2022, 13:30

 

🔊 Coordonator:

Dr. Camelia Bakri

Dr. Dan Mircea Popa

Neoplaziile au devenit in ultima perioada extrem de frecvente, din pacate. Motivele si cauzele cresterii numarului de cazuri de bolnavi oncologici sunt diverse prorind de la stres, factori de mediu, radioactiviate, factori comportamentali nocivi (fumat, alcool) pana la cauze inca necunoscute de natura celulara. Ceea ce ne propunem, in acest webinar, este o abordare cat mai tintita pe screeningul acestor patologii, evidentierea semenlor si simptomelor clinice pe care trebuie sa le avem in vedere in discutia cu orice pacient care ne intra pe usa cabinetului. Cheia in problemele oncologice si ceea mai mare rata de vindecare si supravietuire, este un diagnostic precoce in stadiul incipient de evolutie al bolii. Dupa cum bine stim, diagnosticul patologiilor oncologice, in Romania este unul tardiv si cel mai frecvent pacientul ajunge la medic in faza terminala, faza in care intervine paliatia, pentru atenuarea simptomatologie si asigurarea unui sfarsit decent. Paliatia nu se adreseaza doar bolnavilor oncologici, ci si tuturor persoanelor cu boli cronice aflate in faza terminala, care au nevoie de managementul durerii si terapie de sustinere asistata. Acest subiect, al paliatiei precum si care sunt categoriile de pacienti care pot beneficia de aceasta aripa a medicinii, sunt subiecte pe care le vom aborda si detalia in cadrul acestui eveniment.

 Depresia a fost denumita “boala secolului” si este o problema de sanatate mintala din ce in ce mai grava a omului modern. In vremurile de separare, frica si incertitudine pe care le traim, atat prin prisma pandemiei cat si prin prisma instabilitatii socio-economice, din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu anxietatea si cu depresia. Rata de suicid a fost intr-o continua crestere in ultimii ani, iar acest trend se mentine si pentru acest an si anii ce urmeaza. Evenimentul isi propune sa traga un semnal de alarma, in ceea ce priveste, problemele psiho-emotionale cu care se confrunta populatia in ultima vreme.

Panel discutie Tema 1
Cuvant introductiv Moderator
Prezentari stiintifice, Dezbateri
Q&A

PAUZA

Panel discutie Tema 2
Prezentari stiintifce
Dezbateri
Q&A

PAUZA

Panel discutie Tema 2
Prezentari stiintifce
Dezbateri
Q&A

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Pneumologie, Alergologie, ORL

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Pneumologie, Alergologie, ORL

 

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 27-09-2022, 18:00

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Pediatrie, Ginecologie

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Pediatrie, Ginecologie

 

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 11-10-2022, 18:00

Tulburari Psiho Emotionale

Tulburari Psiho Emotionale

intr-o perioada complicata pentru pacienti si medici

 

🕑 Data și ora: 14-06-2022, 15:30

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Doina Cosman, Prof. Dr. Mirela Manea, Dr. Mihaela Roșca, Dr. Dina Mergeani, Dr. Camelia Bakri, Dr. Daciana Toma, Dr. Remus Sipoș, Dr. Rodica Tănăsescu

Partener stiintific:

Avem placerea sa va invitam, la un nou eveniment organizat de Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei / Medicina Generala, ce aduce in atentie impactul problemelor de sanatate mintala in contextul perioadei complicate prin care trecem, atat pentru medici, cat si pentru pacienti.

Pandemia, conflictul armat din vecinatate, consecintele socioeconomice isi lasa amprenta asupra sanatatii mintale. Afectiunile precum anxietatea, insomnia, tulburarile cognitive sau depresia sunt din pacate subdiagnosticate.  La acestea se adauga lipsa de constientizare, stigma, reticenta pacientilor in a cere ajutorul medicilor creand astfel un tablou complex.

In contextul actual, este esentiala o colaborare stransa intre medicii de familie si medicii psihiatrii pentru un efort comun de a raspunde cat mai rapid nevoilor pacientilor. Evenimentul va aborda aceste patalogii, tot mai frecvent intalnite in randul populatie generale, pacientilor post covid si chiar a profesionistilor in sanatate.

Va asteptam, marti, 14 iunie 2022 alaturi de noi!

Agenda Eveniment

15.30 – 16.00 Sanatatea mintala-o prioritate. Impactul major al problemelor de sanatate mintala Prof. Dr. Doina Cosman
16.00 – 16.30 Medicul de familie, rol cheie in screening-ul pacientilor cu tulburari psiho-emotionale. Relatia bidirectionala dintre depresie și comorbiditati Dr. Dina Mergeani
16.30 – 17.00 Importanta screeningului insomniei, anxietatii, tulburarilor cognitive si depresiei Prof. Dr. Mirela Manea
17.00 – 17.30 Diagnosticarea si managementul tulburarilor psiho-emoționale la pacientul varstnic in cabinetul medicului de familie Dr. Camelia Bakri
17:30 – 17:45 Pauza
17.45 – 18.15 Depresia, anxietatea, adictiile, dependenta de substante la adultul tanar Dr. Mihaela Rosca
18.15 – 18.45 Abordarea tulburarilor psihoemotionale ale adultului tanar in practica curenta Dr. Remus Sipos
18.45 – 19.05 Neuropatia diabetica si tulburarile psiho – emotionale Dr. Daciana Toma
19.05 – 19.25 Rolul magneziului in tulburarile psiho – emotionale Dr. Rodica Tanasescu
19.25 – 19.45 Sesiune de intrebari si raspunsuri. Dezbatere. Concluzii eveniment

Proiectul este realizat cu sustinerea:

Sanatatea ficatului este sanatatea noastra

Sanatatea ficatului este sanatatea noastra

Episodul 1

 

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 28-06-2022, 19:00

🔊 Lectori:
Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române

Stimați profesioniști în domeniul sănătății,

Ne face deosebită plăcere să vă anunțăm că Wӧrwag Pharma dă startul unei noi serii de webinarii educaționale gratuite dedicate sănătății ficatului. Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu împreună cu doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala vin alături de noi pentru a explica rolul și importanța menținerii sănătății ficatului, precum și managementul și abordarea terapeutică a diferitelor boli hepatice.

Compania germană Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Proiectul “Sănătatea ficatului este sănătatea noastră” debutează marți, 28 iunie 2022, ora 19:00. Primul webinar din această serie aduce în atenția profesioniștilor din domeniul sănătății abordarea multidisciplinară a bolilor hepatice în noua eră a hepatologiei europene.

Webinarul are ca invitați și teme:

  • * Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Abordarea multidisciplinară a bolilor hepatice”

Steatoza hepatică și boala ficatului gras non-alcoolic sunt afecțiuni care apar frecvent și de multe ori sunt asociate cu alte boli cronice, astfel că pentru diagnostic și tratament precoce se recomandă abordarea multidisciplinară. Abordarea holistică implică colaborarea multidisciplinară dintre nutriționiști, medici diabetologi, endocrinologi, cardiologi, medici de familie, interniști, gastroenterologi și pediatri. Recent, recomandările publicate afirmă că managementul precoce poate și trebuie făcut la nivelul specialiștilor care îngrijesc pacienții cu afecțiuni care cresc riscul de boli hepatice metabolice, iar gastroenterologii, mai ales în cazurile grave, iau măsuri în aceste circumstanțe.

  • * Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Noua eră a hepatologiei europene”

Abordarea multidisciplinară a bolilor hepatice împreună cu educația pentru sănătate a populației, formează noua eră a hepatologiei europene. Activitățile multidisciplinare implică participarea gastroenterologilor împreună cu alte specialități, unde steatoza hepatica și boala ficatului gras non-alcoolic sunt frecvent întâlnite.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Gastroenterologie, Medicina interna

Preventia si monitorizarea pacientului conform CoCa 2022-2023 – Gastroenterologie, Medicina interna

 

Inscrie-te acum!

🕑 Data și ora: 08-11-2022, 18:00

 

Sesiunea Grupului de Lucru SNMF GastRo

Descrierea evenimentului

Productie video

#PentruCaAsaSpunEu

Spune-le parintilor si celor dragi sa mearga sa isi masoare tensiunea arteriala … citeste mai mult

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie (ARPP) este membra a Asociatiei Europene de Psihiatrie (EPA) si a Consiliului Asociatiilor Psihiatrice Nationale, si care inglobeaza peste 40 de asociatii din 39 de tari europene. Consiliul Asociatiilor Psihiatrice Nationale constituie cea mai importanta platforma de discutii, reprezentand peste 80.000 de psihiatrii din Europa, avand drept scop imbunatatirea psihiatiei si sanatatii mintale pe intreg continentul.